News Universal News/Blog/News module

Tελετή αδελφοποίησης μεταξύ της BPW Κερύνειας και της BPW Gravina, Puglia (Ιταλία)

Στις 15 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε η τελετή αδελφοποίησης μεταξύ της BPW Κερύνειας (Κύπρος) και της BPW Gravina, Puglia. Η τελετή έλαβε χώρα στην Ιταλία, στο Δήμο Gravina της Puglia.

Η Πρόεδρος της BPW Κερύνειας, κα. Γεωργία Νεοφύτου, χαιρέτισε την τελετή και ευχαρίστησε τις αδελφές μας από την Puglia για την οργάνωση, και ιδιαίτερα την Mariangela Aquila, την πρόεδρο της BPW Gravina. Μίλησε για την Κύπρο και συγκεκριμένα για την Κερύνεια, η οποία είναι κατεχόμενη πόλη από το 1974 λόγω της τουρκικής εισβολής. Κατά τη διάρκεια της τελετής, ανταλλάχθηκαν δώρα που συμβολίζουν τη φιλία και την αγάπη. Στην ομάδα της Κύπρου απονεμήθηκε  τιμητική πλακέτα. Εκ μέρους της BPW Κερύνειας, προσφέρθηκε ένα πιάτο που απεικονίζει τον χάρτη της Κύπρου με το πλοίο της Κερύνειας, καθώς και κυπριακά γλυκά και μνημεία.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οργανώθηκε πάνελ συζήτησης με θέμα "Γυναίκες στα Διοικητικά Συμβούλια – Η αξία της διαφορετικότητας". Εκ μέρους της κυπριακής ομάδας, η κα. Μαίρη Παπαδοπούλου (τέως πρόεδρος BPW Κύπρου) και η κα. Χρυστάλλα Σωκράτους (Γραμματέας Διοικητικού Συμβουλίου της BPW Κερύνειας) συμμετείχαν στη συζήτηση. Ου δύο κυρές ανέπτυξαν τα θέματα "Γυναίκες στην Πολιτική" και "Υποεκπροσώπηση των Γυναικών σε διοικητικές και αποφασιστικές θέσεις. Ο ρόλος της BPW",  αντίστοιχα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στις κυρίες Μαίρη Παπαδοπούλου, Eufemia Ippolito και Nellina Basile για την πρωτοβουλία τους ώστε να πραγματοποιηθεί η αδελφοποίηση μεταξύ της BPW Κερύνειας με την BPW Gravina di Puglia. Θερμές ευχαριστίες και στις προέδρους των συλλόγων, Γεωργία Νεοφύτου και Mariangela Aquila, Πρόεδρο της BPW Gravina in Puglia. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κυπριακή ομάδα των 19 ατόμων που ακολούθησαν την BPW Κερύνειας στο ταξίδι της και υποστήριξαν την εκδήλωση αδελφοποίησης.

Ο εορτασμός και η φιλοξενία που βιώσαμε από τις αδελφές μας από την Puglia, ανέδειξαν τις ουσιαστικές συνδέσεις μεταξύ των κοινοτήτων μας. Τους είμαστε παντοτινά ευγνώμονες.

Η BPW Κερύνειας εκφράζει την ειλικρινή της εκτίμηση προς στους διοργανωτές, την BPW και κάθε συμμετέχοντα και συμμετέχουσα για την ανεκτίμητη συνεισφορά τους στην επίτευξη της επιτυχίας της εκδήλωσης αδελφοποίησης και του ταξιδιού.